That Christmas feeling?

Tjolahej tjolahopp!
Snart är det december och julkänslorna är så långt borta det bara går för tillfället. Ungefär som de vilda elefanterna vi spenderat otaliga timmar att leta efter de senaste tre dagarna. Dessvärre hade vi ingen lycka med oss på den fronten. Mycket närmre än några timmars gammalt bajs, nermejade växter och gigantiska fotspår kom vi tyvärr inte. Däremot har vi sett en himla massa annat!!

Jag kan ju börja med att berätta att vi befunnit oss i Khao Yai National Park. En World Heritage Site som är Thailands första nationalpark och det närmsta "wildlife" du kan komma från Bangkok (ungefär 3 timmar bort!). Jag tror absolut inte det är den största nationalparken men oj vad stor den var! Otroligt fin. I tre dagar har vi alltså åkt omkring eller trekkat omkring med vår lilla grupp och guide i den här parken. Vi har sett kopiöst många spindlar, tampats med blodiglar (Dom är mindre än man tror men nog så fruktansvärt äckliga), lyssnat till gibbons revirsång, klappat skorpion (den var tydligen nästan mysig och "hette" Peter) och blivit galet amazed av vår fantastiska guides falköga hundratals gånger om. De mest kamuflerade, minsta djur kunde han hitta och visa oss. Men några elefanter fick inte syn på... Aja vi får tänka positivt och nöja oss med vår fantastiska elefantupplevelse i Kambodja. Det är härligt att se att vissa elefanter har bättre saker för sig än synas för oss människor.. men tänk ändå att få se vilda elefanter alltså..!

I alla fall, otroligt roligt har det varit och vi har fått se fantastiska saker och djur. Jag glömde nog nämna krokodilen, ekorrar, piggsvin, barking deer, wild boar, pig tail macaques, green viper orm, indochinese water dragon. Ja har jag missat något kommer det säkert på bild.

Turen var utan övernattning så vi har bott i ett guesthouse vi knappt hittade till, dels för att vi inte bokat det själva, dels för att de inte har någon riktig hemsida och dels för att det absolut inte hade någon skylt med vårt alfabete... Kan ju säga att vi blev fett nervösa när vi gick där och letade efter Areeya Guesthouse (Areeya Ghosthouse) som knappt någon hade en aning om fanns, meen vi hittade det till slut! Rummet var riktigt fint och fräscht, hosten var supersöt och 7-eleven har varit vår frukosträddare. Det har alltså inte gått någon nöd på oss!
Ännu en höjdpunkt dessa dagarna har varit mellanmålet vår guide providat oss med, sticky rice with egg custard. Nom nom nom det där sticky ricet kommer jag sakna kan jag säga! Så nu när vi fått andas lite djur och natur några dagar är jag fett redo att packa ner trekkingskorna och snooza omkring i bikini ett par veckor.
Havet, here we come!

7-eleven brekkie
Varning! Elephant crossing!
Great Hornbill
Gibbon!
Gibbon
Sticky rice med egg custard
Hitta apan!
Green viper
Av någon anledning blev jag pytteliten här...
Preciis när jag höll på att ramla i plurret! Stabil som få..
Barking deer (dom lät verkligen som skällande hundar)
Piggsvin. Så himla underligt djur alltså! Och tydligen ser man alltid dom i par.
Och så lite vattenfall på det såklart!
Läskigt underlig spindel
Ännu mer underlig spindel! Typ tjurspindel tror jag man kan översätta till. Och jag lovar, det är en spindel!
Say hello to "Peter"
Björnarna vi aldrig såg
Khao Yai National Park alltså
Tog ett dopp i otroligt klart vatten
Ungefär 3 miljoner fladdermöss såg vi flyga ut ur sin grotta i solnedgången på jakt efter mat. Vanlig middagsritual tydligen som dom gör varje kväll. Helt fantastiskt!
Time for some curry!
De där aporna alltså! Litar inte ett skvatt på dom
Rykande färsk jätteblaja!
Tydligen var det nog en stor hanelefant som varit här och röjt. Vår guide trodde han stod och tog en middagslur någonstans i närheten av där vi gick så därför kunde vi inte se eller höra honom. Förstår ni hur frustrerande det var att veta att man var såå nära!
Vi fick i alla fall se en krokodil!
Japp den är superstor!
Erik var on fleek med poserandet idag!
Flying lizard!
Hitta ödlan!
Ännu en green viper
Blev ändå lite besvikna på elefanterna...
Men såhär nöjda var vi med allt annat!
Tack o haj, Khao Yai..!